Sunday, 4 November 2012

Career Development Skills


Career Development Skills

Thinking about your career...

Enjoy using the tools!
bullet_darkblue
Introduction to Career Skills
bullet_darkblue
Finding Career Direction - Discover yourself and your purpose
bullet_darkblue
Creating Job Satisfaction - Getting the most from your job

Thinking about Career Direction

bullet_darkblue
Holland's Codes - Shaping your career to suit your work personality
bullet_darkblue
Personal SWOT Analysis - Making the Most of Your Talents and Opportunities.


Developing Your Career

bullet_darkblue
Job Crafting - Shaping your job to fit you better
bullet_darkblue
Future Proof Your Career - Developing skills for your future as well as for today
bullet_darkblue
Overcoming a Lack of Qualifications - Gaining the skills you need
bullet_darkblue
Managing Your Emotions at Work - Controlling your feelings... before they control you

Getting Ahead

bullet_darkblue
Mentoring - An essential leadership skill (mentoring from a mentee's perspective)
bullet_darkblue
How to Get Ready for Promotion - Showing what you can do
bullet_darkblue
Get the Recognition You Deserve - Learning how to get praise

Dealing with Challenges

bullet_darkblue
Living with a Lack of Job Security - Coping with uncertainty
bullet_darkblue
Life after Job Loss - Coping with the emotional turmoil
bullet_darkblue
Breaking the Glass Ceiling - Reaching for the top with everyday tools

Career Events

bullet_darkblue
Getting a New Boss - Starting an important new relationship in a positive way
bullet_darkblue
A Happy Ending - Wrapping up your current role before moving on


Career Excellence Club Member Tools: (How to become a member)

bullet_darkblue
Schein's Career Anchors - Understanding what inspires you in your career
bullet_darkblue
Behavioral Assessments - How personality affects the way people do their jobs
bullet_darkblue
Myers-Briggs Personality Testing - Understanding how we relate to the world
bullet_darkblue
The DiSC Model - Improving relationships by understanding people's personal styles
bullet_darkblue
FIRO-B - Understanding your interpersonal needs
bullet_darkblue
The California Psychological Inventory (CPI) - Identifying leadership behaviors, attitudes, and preferences
bullet_darkblue
Benziger’s Personality Types - Checking you’re using your natural talents
bullet_darkblue
Using the Life Career Rainbow - Finding a work/life balance that suits you
bullet_darkblue
Success Programming - Affirming your successful future
bullet_darkblue
What’s Your Reputation? - Building a reputation consistent with your career goals
bullet_darkblue
How Do You "Add Value"? - Understanding how you contribute to the bottom line
bullet_darkblue
Working with Powerful People - Manage your relationships for maximum career satisfaction
bullet_darkblue
Managing Your Boss - Developing an effective working relationship
bullet_darkblue
Working with Purpose - Bringing more meaning to your career
bullet_darkblue
Customer Service Mindset - Getting passionate about satisfying others
bullet_darkblue
Representing Your Organization at a Conference - Getting the most from conferences
bullet_darkblue
Working Abroad - Making the most of an overseas placement
bullet_darkblue
When Work Involves Socializing - Knowing what's appropriate... and what's not
bullet_darkblue
Managing a Budget - Setting and sticking to financial targets
bullet_darkblue
Making the Right Career Move - Choosing the role that's best for you
bullet_darkblue
Mentoring - A mutually beneficial partnership (mentoring from a mentor's perspective)
bullet_darkblue
Professional Networking - Building relationships for mutual benefit
bullet_darkblue
Finding a Mentor - Getting support from the right “someone” who’s been there before
bullet_darkblue
Entrepreneurial Skills - What you need to know to run your own business.
bullet_darkblue
Working for Yourself - Surviving and thriving in self-employment
bullet_darkblue
Good Manners in the Office - Realizing there's no excuse for discourtesy
bullet_darkblue
Eldred's Power Strategies - Avoiding "tall poppy syndrome"
bullet_darkblue
Dealing with Office Politics - Navigating the minefield
bullet_darkblue
Dealing with Difficult People - Learning to fight back... on your terms
bullet_darkblue
Stop Playing "The Blame Game" - Finding solutions rather than finding fault
bullet_darkblue
Bullying in the Workplace - What is it and what can you do?
bullet_darkblue
Whistle blowing - Understanding the issues and risks
bullet_darkblue
Avoiding Discrimination - Minimize problems by being prepared
bullet_darkblue
Combining Parenthood and Work - Understanding and managing the challenges
bullet_darkblue
Promotion Selection Panels - Creating a great impression for everyone
bullet_darkblue
Back On Track - Overcoming a major setback in your career
bullet_darkblue
Professional Services Organizations - Understanding how they work
bullet_darkblue
Managing in Public Sector Organizations - Exploring the challenges
bullet_darkblue
Working for a Small Business - Understanding the pros and cons
bullet_darkblue
Working in a Family Business - Understanding the pros and cons


bullet_darkblue
Words Used In... Financial Accounting
bullet_darkblue
Words Used In... Corporate Finance



ANALOGIES -- 2


ANALOGIES  --  2

1. MASON :: STONE
A. soldier : weapon                 B. lawyer : law            C. blacksmith : forge
D. teacher : pupil                     E. carpenter : wood     Correct Answer: E
Explanation: A mason makes things out of stone; a carpenter makes things out of wood.

2. ARTICULATE :: SPEECH
A. predictable : event              B. coordinated : movement    C. dangerous : disease
D. active : thought                  E. erratic : path                        Correct Answer: B
Explanation: Articulate speech flows well (is well-expressed); coordinated movement flows well.

3. INCEPTION :: CONCLUSION
A. departure : arrival               B. culmination : upshot           C. refutation : approval
D. approach : return                E. escapade : punishment        Correct Answer: A
Explanation: Inception means 'beginning'. Therefore, inception is the beginning of a process and conclusion is the end; departure is the beginning of a journey and arrival is the end. (culmination = end; upshot = outcome; escapade = adventure)

4. SCINTILLATING :: DULLNESS
A. erudite : wisdom                B. desultory : error                  C. boisterous : calm
D. cautious : restraint              E. exalted : elevation              Correct Answer: C
Explanation: Scintillating means 'sparkling'. Therefore we can say, someone scintillating is not noted for dullness; someone boisterous is not noted for calm. (boisterous = noisy, lively; erudite = scholarly; desultory = unenthusiastic; exalted = elevated)

5. ELUCIDATE :: CLARITY
A. envision : memory              B. aggravate : problem            C. conceal : oblivion
D. illuminate : light                 E. mystify enlightenment        Correct Answer: D
Explanation: Elucidate means 'make clear'. Therefore, to elucidate increases clarity; to illuminate increases light. (envision = imagine; mystify = confuse)

6. SHARD :: POTTERY
A. seed : flower                      B. smoke : fire                         C. dish : menu
D. chair : furniture                  E. splinter : wood                    Correct Answer: E
Explanation: A shard is a fragment of pottery; a splinter is a fragment of wood.

7. REPEL :: LURE
A. dismount : devolve                        B. abrogate : deny                   C. abridge : shorten
D. enervate : weaken              E. miscarry : succeed              Correct Answer: E
Explanation: To repel means to 'force away'; whereas to lure is 'to attract'. To miscarry means 'to fail'. Therefore, to repel is not to lure; to miscarry is not to succeed.

8. PENURY :: MONEY
A. starvation : sustenance       B. independence : freedom     C. infirmity : illness
D. reality : foresight                E. spontaneity : care                Correct Answer: A
Explanation: Penury is a result of having no money; starvation is a result of having no sustenance. (Penury = poverty; sustenance = food, support; infirmity = weakness, illness; spontaneity = lack of planning)


9. ARABLE :: LAND
A. impenetrable : jungle          B. navigable : waterway         C. fertile : fertilizer
D. shallow : pond                    E. flat : field                            Correct Answer: B
Explanation:Arable land is land suitable for cultivation; a navigable waterway is suitable for sailing.

10. ATTENUATE :: SIGNAL
A. exacerbate : problem          B. modify : accent                  C. dampen : enthusiasm
D. elongate : line                     E. dramatize : play                  Correct Answer: C
Explanation: To attenuate a signal is to make the signal grow weaker; to dampen enthusiasm is to make the enthusiasm weaker (less). (exacerbate = make worse)

11. FURNACE :: SLAG
A. vegetable : garbage                        B. factory : goods                   C. fire : ashes
D. automobile : gasoline         E. silo : grain                           Correct Answer: C
Explanation: Slag is the waste produced in a furnace; ashes are the waste produced by a fire. (Silo = large structure to store grain)

12. PROSAIC :: MUNDANE
A. obdurate : foolish               B. ascetic : austere                  C. clamorous : captive
D. loquacious : taciturn           E. peremptory : spontaneous   Correct Answer: B
Explanation:Prosaic and mundane both mean dull and unoriginal; ascetic and austere both mean severe and without luxuries.

13. SALACIOUS :: WHOLESOME
A. religious : private                B. expensive : profligate         C. conservative : stoic
D. mendacious : truthful         E. fulsome : generous              Correct Answer: D
Explanation: Something salacious is not wholesome; something mendacious is not truthful. (Salacious = unwholesome; profligate = wasteful; stoic = able to tolerate; mendacious = lying, untruthful; fulsome = glowing, excessive)

14. PONDER :: PROBLEM
A. remove : doubt                   B. capture : runaway               C. seize : time
D. ruminate : idea                   E. curl : hair                             Correct Answer: D
Explanation: To ponder over a problem is to think over it deeply; to ruminate over an idea is to think over it deeply. (ponder and ruminate both mean think deeply)

15. HACKNEYED :: FRESHNESS
A. stale : porosity                    B. facile : delicacy                  C. ponderous : lightness
D. central : vitality                  E. relevant : pertinence           Correct Answer: C
Explanation:Something hackneyed is not noted for freshness; something ponderous is not noted for lightness. (hackneyed = unoriginal; facile = oversimplified; ponderous = slow, heavy; vitality = energy, liveliness; pertinence = relevance)

647. PRESENTATION SKILLS MBA I - II

PRESENTATION  SKILLS MBA   I - II There are many types of presentations.                    1.       written,        story, manual...